tiistai 5. kesäkuuta 2012

Kuumeisia kokkailuja



Kuume iski, mutta ei se kokkaamista haittaa!

Tämän illan tuotoksia:

Tulinen pekonipasta



 Ainekset :

Rasia pekonisuikaleita
1 iso punasipuli
4 valkosipulinkynttä
1 suippopaprika
1/2 rasiallista kirsikkatomaatteja
3.33 dl ruokakermaa
loraus chilioliiviöljyä
mustapippuria myllystä
4 kuivattua chililä
ripaus suolaa
basilikan lehti
tuorepastaa

1. Pilko punasipuli, suippopaprika ja kirsikkatomaatit pieneksi ja purista valkosipulinkynnet.
2. Laita pannulle loraus chilioliiviöljyä, punasipuli ja valkosipulinkynnet. Paista kauniin kullanruskeaksi.
3. Lisää pekonisuikaleet ja anna tiristä hetken aikaa.
4. Lisää suippopaprika ja kirsikkatomaatit ja paista seosta hetken aikaa.
5. Murskaa talouspaperin sisällä kuivatut chilit ja heitä pannulle. Lisää mustapippuria maun mukaan.
6. Kaada ruokakerma pannulle ja anna porista miedolla lämmöllä n. 15 min.
7. Laita pastavesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, lisää suola ja tuorepasta, keitä pastapaketin ohjeen mukaan.
8. Tarjoile, koristele basilikan lehdellä & nauti!




 Mansikka-raparperi-pensasmustikka-piirakka

(todella helppo & nopea!)


Ennen


 Ainekset:

1/2 rasiaa = 200 g mansikoita
2 raparperin vartta
1/2 rasiaa pensasmustikoita
1 tl sokeria
valmis kauramurotaikina

1. Sulata kauramurotaikina ja painele se lasivuokaan/piirakkavuokaan.
2. Laita taikinan päälle marjat ja murustettua taikinaa sekä sokeria.
3. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 min.
4. Tarjoile & nauti!



Jälkeen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti