sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Sunnuntainen raparperimehu (n. 6 dl valmista mehua)



Ainekset:

1 litra raparperia paloina (mitä punaisemmat raparperit, sen punaisempi mehu)
6 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 iso sitruuna



1. Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Mittaa vesi kattilaan ja laita raparperit kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä n. 40 min.
2. Siivilöi mehu toiseen kattilaan, paina raparperisoossia siivilään jotta saat mahdollisimman paljon nestettä.
Lisää sokeri kattilaan ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Halkaise sitruuna ja purista puolikas sitruuna kattilaan siivilän läpi. 
3. Anna jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen laita jääkaappiin viileään.
4. Nauti sellaisenaan tai laimenna veden kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti