lauantai 12. tammikuuta 2013

Dippirehut ja lihaisat pullat

Kestosuokkini vuodesta toiseen ovat dippirehut ja itse tehdyt lihapullat. Lisänä tietysti on aina maustettuja kermaviilejä sekä nakkeja, joskus leipäjuustoa ja hedelmiä.

Dippirehut ja lisukkeet sopivat erinomaisesti etkoilla naposteltaviksi, mutta maistuvat myös näin tipattomana weekendinä himassa hääräten & leffoja tapitellen.

 
Rehuja ja nakkeja







Lihapullat

Lihapullien resepti on hyvin simppeli ja ne valmistuvat nopeasti:

400 g nauta-sika jauhelihaa
1 pss ranskalainen sipulikeitto
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
kuivattua chiliä

1. Kaada kulhoon kuohukerma, sipulikeitto, mustapippuri ja kuivattu chili ja anna tekeytyä vartin verran. Itse tykkään, että lihapullissa on potkua joten mustapippuria ja chiliä tulee laitettua runsaalla kädellä.
2. Laita uuni päälle 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laitan 2 leivinpaperia, koska lihapullien kypsyessä niistä valuu paljon rasvaa.
3. Lisää jauheliha ja sekoita massa hyvin.
4. Vetäise kumihanskat kätösiin ja pyöräyttele massasta pyöreitä palluroita ja laita ne uunipellille. Tämä sen takia, että chili polttelee aika ikävästi kätösissä.
5. Paista uunin keskiosassa n. vartin verran. Käännä lihapullia kun ovat kauniin ruskeita, näin saat niistä tasaisemman värisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti