lauantai 19. tammikuuta 2013

Roskaruokabrunssi

Jokainen meistä tulee ostaneeksi ruokaa jota ei syystä tai toisesta tule syöneeksi ja se päätyy roskiin. Osa tästä ruoasta on vielä syömäkelpoista ja tällä idealla tänään järjestettiin roskaruokabrunssi.

Ruoista vastasi Suomi-palkinnon saanut Sami Tallberg ja mukana hääräsi taustajoukko joka vastasi ruoan asettelemisesta lautaselle, tarjoilemisesta, kassasta, musiikista jne.

Ravintolan tuotto lahjoitettiin Kirkon Ulkomaanavun ruokakriisirahastoon.

Alkujaan pöytään tupsahti lautasellinen vähän kaikkea: raakavihannessalaattia, timjami-tomaatteja, uunijuureksia, yrttistä perunasalaattia sekä paahdettuja paprikoita ja basilikaa. Lajitelma oli hyvä sekoitus vähän kaikkea ja ennenkaikkea maittavaa.



Seuraavaksi pöytään tupsahti paahtoleipää ja munakokkelia. Yksinkertaista, mutta erittäin maukasta.



Lopuksi pöytään tupsahti omppuhärpäke. Jäi vähän epäselväksi, että mitä kaikkea siinä oli, mutta olipa herkullista!



Odotin buffapöytää, mutta pöytiin tarjoilu oli myös hyvä idea. Alkulajitelma olisi voinut olla runsaampi tai ruokalajeja enemmän, tyhjä vatsa ei saanut tarpeeksi täytettä. Tämä asia tosin ei sinänsä haitannut, koska koko brunssin idea oli ihan loistava ja se, että rahat lahjoitettiin ruokakriisirahastoon sai enemmän kuin hyvän mielen.

Porukkaa oli paikalla muutamisen kymmen ja sen verran oli tungosta, että kaikki eivät mahtuneet pöytiin vaan joutuivat odottamaan sen aikaa, että joku seurue sai syötyä ja pöytä vapautui. Pöytiin tarjoilu ontui pikkuisen; siinä vaiheessa kun tupa täyttyi "tarjoilivat" eivät ihan pysyneet kärryillä, että kuka on syönyt ja mitä. Tämä tosin ei meitä haitannut, koska olimme kamuni kanssa toisena seurueena paikalla (virallisesti ensimmäisinä) ja saimme annokset nopeasti pöytään.

Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut brunssi, tämmöisiä ehdottomasti lisää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti