tiistai 12. helmikuuta 2013

Carne lasciare


Tänään on sitten vedetty napa täyteen hernerokkaa ja puputettu laskiaispullia molemmilla poskilla (sekä yksi vaivainen berliininmunkki josta piti tulla uusi laskiaispulla).

Laskiaisella on myös toinenkin tarkoitus kuin ylensyönti ja hiilariöverit, nimittäin laskiaisen jälkeen eli huomenna alkaa 40 päivää kestävä paastoaika. Paastonajalle on ominaista jättää pois ruokavaliostaan liharuoat. Tästä muodostuukin vanha laskiaisen nimitys carne lasciare joka tarkoittaa lihan jättämistä. Lasciare sanasta taasen on muodostunut suomalaiseen muotoon sana laskiainen.

Varsinaisesta paastosta en tiedä, mutta aattelin 40 päivän ajan kokeilla lihatonta elämää, miekkosia ei lasketa tähän mukaan. Samalla voisi laittaa tota ruokavaliotaan aikuisten oikeesti remppaan ja jättää herkuttelua vähemmälle. Muuten joutuu kesälomareissulle ostamaan abayan, ei kehtaa muuten mennä laguuniin lillumaan.

Kermavaahdolla ja mansikkahillolla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti