Välimereltä on kantautunut myös toinen herkku, halloumi. Tämä on sinänsä uusi tuttavuus, koska olen vain pari kertaa aikaisemmin sitä maistanut. Nyt weekendinä tuli tehtyä halloumisalaattia ja maukasta oli, voihan slurps!
Perinteinen halloumi sisältää vain villasukkaa eli lampaan- ja vuohenmaitoa. Kaipoista löytyy (onneksi) myös nykyään halloumia, joka sisältää villasukan lisäksi lehmänmaitoa jonka osuus on yleensä suuri. Juusto sisältää monesti myös minttua, jota en kylläkään maista, sillä mintun uskotaan vaikuttavan antibakteerisesti ja parantavan juuston säilymistä.
Salaatin resepti on Pirkan sivuilta, ministi tuunattuna: en laittanut punasipulia ja salaattisekoituksen sijaan käytin ruukussa olevaa salaattimixiä ja lisäksi vielä villirucolaa. Viimeisen silauksen salaatille antoi balsamicokastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti